2010. április 17., szombat

Zene, tánc, munka, betegség


Már a címből is látszik, hogy megint eléggé vegyes posztot fogok írni, de hát ilyen az élet :) Munka továbbra is eléggé stresszes, nagy a feszültség, ezt sokszor még elég nehezen tudom kezelni... Persze munka közben azért néhány percet kell beszélgetni, csacsogni a kollégákkal, úgysem tud az ember 8-9 órán keresztül folyamatosan koncentrálni a feladatokra, de azért ez teljesen nem oldja fel a feszkót... persze most hétvégére is hoztam haza munkát, remélem azért rá is tudom venni magam arra, hogy foglalkozzak velük. viszont valami megfázás-féle is kijött rajtam, ennek mondjuk nem nagyon örülök, a torkom nagyon fáj már 1 ideje, leginkább ez zavar. + az időjárás, ami nem nagyon szeretne tavaszodni, legalábbis ez a folyamatos eső nem igazán tetszik. mondjuk ma kicsit vidámabb a helyzet, szépen süt a nap, de sajnos nem sokáig ígérnek ilyet...

Persze azért jót is írok, anyával tegnap (megint) színházban voltunk, a Presidance Company Hungarythm című produkcióját néztük meg, hát teljesen le vagyok nyűgözve... mutatok videót is a csapatról, leírni úgysem tudom eléggé... népi zenei és táncos alapok, egy kis szteppes, de ez nagyon mai formában, mindenki kicsit a saját stílusában, színes, UV-fényes, stroboszkópos, artistás, bohócos, vicces, könnyed, élőzenés, mókás, és nagyon profi. Igazi élmény volt! :) Egyértelműen vastapsos.






És hogy valamilyen szinten kapcsolódjak a korábbi bejegyzéseim zenei vonatkozásaihoz is, valahogy népzenei témában nem maradhatott ki a Csík Zenekar sem, van olyan előadás, ahol Csík János hegedül élőben, ezt most nekünk nélkülözni kellett, de a zenéjük nagyon is jelen volt. A produkcióban a Quimby-feldolgozásukkal kaptak helyet, ami nekem mindkét változatban nagy szerelmem, a hozzá készített koreográfia is szívfájdítóan gyönyörű volt... Sajnos a tánc eleje lemarad a videóról, de a hangulatot így is átadja:



Hát, azt hiszem, mára ennyi egyelőre, azt hiszem, ideje nekiállni valami munkának is... Kellemes hétvégét mindenkinek, kreatív, hasznos időtöltést! Ja, és aki tudja, használja ki a jóidőt is! :)


4 megjegyzés:

  1. Sajnálom nagyon, hogy lebetegedtél+h melóval a helyzet változatlan, még jó, hogy azért történnek jók is (pl. színház), nagyon köszi a sok videot! Melóhoz kitartás hát nagy bűntudatattal, de én kikapcsolódtam (pl. fotók iwiw/fb), most meg azt se tudjam, mit csináljak :S Viszont láttam őzikét+kicsikéjét, a vadddisznónak annyira már nem örültünk :) Kitartás és persze h nem lehet 9 órát dumcsi nélkül kibírni!

    VálaszTörlés
  2. ó, hát mi a szösz, Tesóm is ilyen torokfájós betegforma.. :S jobbulást Neked!!
    és írtam e-mailt, tudsz róla? :)

    VálaszTörlés
  3. igen, tudok róla :) ötletelek, ötletelek, nagyon klassz, amit küldtél :)

    VálaszTörlés
  4. jajó :)) csak aggódtam, hogy kevereg az éterben.. és én is ötletelek :))

    VálaszTörlés