2010. május 3., hétfő

Kikapcsolódás, napsütés, játék :)


Azt hiszem, ez most szintén egy nagyon vegyes bejegyzés lesz, mostanában voltam nagyon jó és nagyon rossz hangulatban is, a rossz leginkább a rengeteg meló miatt volt, de úgy tűnik, talán sikerül humán-erőforrásban is előre lépni, ami remélem sokat fog számítani. Ettől függetlenül a feladatok valahogy mindig az utolsó pillanatra maradnak, ami persze így nem nélkülözi a stresszt. Pénteken még estig elszámoltam pályázatokkal, ma + már egy másik leadási határideje volt, szintén estig tartó munka...
Aztán nagyon irigylem azokat, akiknek az érettségi annyit jelent, hogy nem kell suliba menni, lennék olyan fiatal, és egy kis szusszanás is jól jönne, ezzel szemben nálunk ez csak plusz feladatot jelent, de majdcsak túl leszünk ezen is.
Pénteken kb. az egész napom a pályázatokra ment rá, és a jól megérdemelt pihenés nem "délig ki sem kelek az ágyból!"-formában valósult meg, mivel szombaton reggel volt osztálytársakkal indultunk Tácra, vagyis Újvárosból csak ketten, + összességében is csak 4en voltunk, de a lelkesedés a lényeg, abban pedig nem volt hiány :)
Amit Tác (Székesfehérvárhoz közeli kis falu, ókori római emlékekkel) jelent számomra: barátok, 9éves hagyomány, tavaszköszöntés, gladiátorharc, mézvásárlás, szabadság, puszta, kikapcsolódás, kelták, rómaiak, szalmabála, napsütés. Persze így kicsit kuszának tűnhet, a lényeg, hogy ilyenkor április végén, május elején minden évben van Floralia - a tavasz ünnepe, amikor az ókori romok között (Gorsiumban) kirakodóvásár, ókori színház, harci bemutatók vannak, mi pedig már gimi 10.-ik óta minden évben megyünk, kisebb-nagyobb társasággal, de mindig lelkesen. Arra már első évben rájöttünk, hogy a teljes napi program nem köt le minket, így miután megnéztük a harci bemutatókat, és végigkóstoltuk, és -vásároltuk a különféle mézeket, beleindulunk a pusztába, ahol szántás, szalmabálák, elhagyatott egykori istállók, fák, folyók, mindenféle van, és hangulattól függően letáborozunk valahol, pihenünk, hülyülünk, ha jó idő van, napozunk, szóval nekem ez jelzi a május elejét minden évben :):):)
Kirándulós 7végém volt egyébként, vasárnap pedig Veszprém volt a célállomás, ahol tesómék játszottak meccset, mi pedig mentünk szurkolni. Jó kis kirándulás és kikapcsolódás volt, csak kár, hogy a meccs eredménye nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. De lesz még visszavágó is.
Hétfőtől indultak az érettségik + ezen kívül is akad rengeteg feladat, itthon is melóztam/melózok rengeteget, így alkotni és blogolni sem igazán maradt időm. Így lehet, hogy Tiffany-Andinak csak most köszönöm meg azt a csodás nyakláncot, amit még pénteken hozott meg a postás, a játékban elért 10 piros pontomért cserébe. Fotózni sem volt még időm, de mindenképpen pótolom majd.
És ha már itt nagyon gondolkodtam a dolgon, akkor végül úgy döntöttem, én is J Á T É K-ot hirdetek - az 50. bejegyzés apropóján. A szabályok nem igazán térnek el a többiek játékától, hagysz egy kommentet, megjelölöd, mit nyernél szívesen (többet is lehet jelölni), és ha gondolod, kiteszed a felhívást / képek valamelyikét a blogodra, hogy minél többen idetaláljanak. Mutatom, miket sorsolok (nagyrészt ismeritek már őket, ha olvastok - eddig türelmesen várták, mi lesz a sorsuk: másoknak örömet szerezni):


- van egyszer egy színes gyöngyökből készült háromszög-fülbi, aminek az alsó oldalát már meghajlítottam a kép készülése óta...
- aztán van itt egy parfümfújós zsugorka-fülbi
-zsugorkadarabos fülbi, ami az első zsugor-munkám során megmaradt anyagokból állt össze, nem volt szívem kidobni a lehulló darabokat, így született anno ez a színes vidám darab
- és ami újdonság: a korábban elkészült lótuszos zsugor-medál mellé készült egy színben harmonizáló gyöngyös fülbevaló, így ezt szettben lehet elvinni tőlem.
(a "magányos" fülikhez még egy könyvjelzőt mellékelek majd, a szett pedig amolyan fődíj lesz) :)



Kedvenc számom a 6, mindjárt hatodika lesz, jelentkezzetek bátran, a határidő legyen mondjuk május 26-a, este 6 óra :) remélem még utána tudok sorsolni. Addig is várom a jelentkezőket!
Legyetek jók! Sziasztok!

u.i.: az látszik a dátumból, hogy még hétfőn elkezdtem a bejegyzést, de így 1-2 mondat furcsán jön ki eléggé - a bejegyzést szerdán este fejeztem be, így talán érthetőbbek a dolgok. :)

22 megjegyzés:

  1. Szia, szeretnék jelentkezni, és én a parfümfújós zsugorkás füliért játszanék. Nagyon nagyon nagyon tetszik!!További sok bejegyzést!

    VálaszTörlés
  2. Énis énis. A parfümfújósat szeretném, az eszméletlenül jól néz ki :-) persze a többi is nagyon szép, de az a favorit :-)

    Remélem, hamarosan tudsz már kicsit pihenni és nem lesz ilyen stresszes a meló :-(

    VálaszTörlés
  3. Nahát, mindenkinek az a favorit? :-D Nekem is és jelentkeznék is a játékra. A parfűmös zsugorkáért, bár a "maradékos" is nagyon-nagyon tetszik... zsugorkám meg még úgy sincs. :-)

    (És szorítok, h hamarosan azért kevesebb munkád legyen és legyen kis időd pihenni is, az is nagyon fontos! :-))

    VálaszTörlés
  4. de jók mind:D parfümfújós zsugorka ..este kitezsem a blogomba:D

    VálaszTörlés
  5. neee, én is a parfümösért pályáznék.... na mindegy, ha egyszer az a kedvenc, az a kedvenc :)))
    és jó hétvégét kívánok! :)

    VálaszTörlés
  6. én a szettért pályáznék vagy a parfümösért...

    VálaszTörlés
  7. szeretnék veled játszani!
    tetszenek munkáid.....s gratulálok! :-D
    nehéz választás..én is a szettért vagy a parfümfújós fülbevalóért játszanék....
    annyira tetszik....irigykedem ám, hiszen viselni szeretem a fülbevalókat, de pl a gyöngytechnikával még csak ismerkedem, a zsugorka dologgal még nem is találkoztam élőben....:-D
    szóval nagyon izgulok!

    http://lapappilon.blogspot.com/

    lapappilon@gmail.com

    Üdv
    Éva

    VálaszTörlés
  8. lányok, köszönöm a kedves szavakat, és üdvözlöm az új olvasókat is! a jelentkezéseket jegyzetelem, örülök, hogy tetszenek a munkáim nektek! :) további szép napot, kellemes, napsütéses hetet Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  9. én is szeretnék játszani:) elsősorban nekem is a parfümfújós fülbevaló tetszik, de a maradék darabokból összeállított is jó:)

    VálaszTörlés
  10. Szia, szeretnék játszani. Nagyon szépek a munkáid. A zsugorkadarabosra pályázom. :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szépek a munkáid. :) Mivel nekem semmi zsugorkás dolgom nincs, de maga a technika nagyon tetszik, így én is a parfümös fülis, vagy a szettre pályáznék. :)

    VálaszTörlés
  12. Szia! Én is szeretnék jelentkezni. És mint sokan mások én is a parfümös füliért jelentkeznék :) Gratula az 50. bejegyzéshez ! Sok-sok 50. bejegyzést még :)

    VálaszTörlés
  13. Szia Enci! Jelentkeznék én is a játékodra. Én konkrétan bármelyiknek örülnék. :)

    VálaszTörlés
  14. Szia!

    Szeretnék én is játszani! Mindegyik nyeremény nagyon szép, de a kedvencem a parfümfújós fülbevaló! :)
    http://martikababa.blogspot.com/2010/05/jatek.html
    Köszi a játékot! :)
    Rami

    VálaszTörlés
  15. Szia! Én is szívesen játszanék. nagyon teszik a parfümfújós fülbevaló, nagyon szeretném. Már ki is teszem a blogomra a játékodat!
    Kellemes hétvégét:
    Csilla

    VálaszTörlés
  16. Szia Enci

    martikababa.blogspot.com-ról keveredtem ide és természetesen nem bírtam ellenállni:D mind tetszik de a parfümfújós az még pulzusumat is felpörgette:D szóval szeretnék jelentkezni a játékra :)
    Andi

    VálaszTörlés
  17. Lányok, köszöntök mindenkit, és továbbra is köszönöm a kedves szavakat! Boldog vagyok, hogy sok embernek tetszenek a munkáim!

    VálaszTörlés
  18. A parfümfújós nálam is favorit,de a többi is nagyon tetszik!;)

    Ügyes vagy!!!!

    (Kiteszem este pici fiaim blogjára!-igaz egy zárt blog,de sokan olvassák:)

    http://www.dancibaba.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  19. http://xsample.multiply.com/journal/item/137/137
    Remélem így gondoltad.
    Örömmel vennék részt a játékodban,csodás dolgokat alkotsz.

    VálaszTörlés
  20. Gratulálok a munkáidhoz,és persze jövök játszani. Én a szettet választanám:)

    VálaszTörlés
  21. Én is szeretnék játszani a parfümösért vagy a szettért. :)

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés