2010. június 28., hétfő

Újdonság

Mostanában eléggé sokat alkottam, kreatívkodtam, fűztem a gyöngyöket, hajlítottam a drótot mindenféle ékszeralapnak, és hát nem tudtam, mi legyen az így született ékszerek sorsa. Magamnak nem tarthatok meg mindent, mert már így is rengeteg kiegészítőm van, plusz amennyi szép dolgot látok más alkotóknál, néha "muszáj" vásárolnom is. Meg hát szívesen okozok örömet másoknak az alkotásaimmal, legalábbis bízom benne, hogy erre sok alkalmam lesz. És hát gondolkodtam, sokat törtem a fejem, mert vannak rossz vélemények és tapasztalatok is, de más fórumot nem nagyon találtam, úgyhogy arra jutottam, hogy belevágok, próba szerencse, így megszületett az én Meska-boltom is, amit ITT találtok, vagy az enci85.meska.hu címen. Remélem, azért idővel elnyerem a nézelődők tetszését, és nekem is lesznek vásárlóim. A boltom ma került aktív állapotba, és már valaki bejelölte, hogy kedveli a termékeimet. Óriási öröm ez így kezdésnek, remélem a folytatás is ilyen lesz, örömre okot adó és eredményes.
A mostanában készült alkotásaimat találjátok meg a boltban, de ide is teszek képeket, mert őket még nem láthattátok, nem akartam lelőni a poént :)
Leírásokat találtok meskán, itt most inkább csak a képek jönnek:


Tengerparti séta - fülbevaló


Virágos tavasz - fülbevaló


Spring fresh - gyűrű


Spring fresh - memória karkötő (Viki egyik övtáskájának színe inspirált)


Elegant - masnis karkötő


Little elegant - memória karkötő


Amerikai konyha - hűtőmágnes


És már a következő termékek is a fotózásra várnak, úgyhogy szerintem hamarosan bővül a bolt. :)

u.i.: Gábor, úgy tűnik, ráéreztél valamire, csak nem akartam lelőni a poént. Az említett karkötőt pedig újrafűztem, most már tetszik :) és hamarosan ő is a kamera elé kerül...

2010. június 26., szombat

Ez + az

Ahogyan ígértem, néhány alkotást is tudok nektek mutatni, bár az állatkertes képes beszámoló hamarabb megszületett, de azért most hozok 1-2 dolgot, ami korábban készült. Még a játékom ajándékaihoz készültek kicsi hűtőmágnesek, Cserfescsillagnak és Cirelinnek meglepiként, fa alapra, szalvétatechnikával. Egyszerűek, de szerintem mutatósak, még több hasonlót tervezek, fa alapjaim vannak még :)


Nemrég (múlt hétvégén) volt a Múzeumok Éjszakája, nálunk itt a városban nem volt olyan nagy szám (szerintem legalábbis), de barátnőmmel körülnéztünk, és ha nem is maradtunk túl sokáig, egy kis gyöngyfűzést kipróbáltunk, ez a lánc született az én munkálkodásomból:Amúgy ilyenkor természetes, hogy bedobom a kreativitásom, nem egyszerűen csak lemásolom a mintadarabot, és azért jól esik, amikor a többi résztvevő és a foglalkozásvezetők is kedves szavakkal fejezik ki a tetszésüket :) és azért általában ez így szokott lenni... :) már a tavaszi kézműves vásáron is volt 1-2 ilyen eset, + most is. és üzenem Jucii-nak, hogy a virágos gyűrűje / gyűrűm is sikert aratott, főleg a kislányok körében (nézd, a néninek milyen szép a gyűrűje!) + Nóri csokismuffinos fülije is :)
És vannak újabb memóriáim is, nem is egy, őket majd legközelebb mutatom meg, valószínűleg gazdát fogok keresni nekik... Holnap pedig szeretnék kicsit zsugorkázni, de lehet, hogy a drótos-gyöngyös vonalat viszem tovább, nem tudom, melyikhez lesz több kedvem / ötletem. :)

Ja, és Meskán elkészítettem az első szemezgetésemet (valószínűleg nem az utolsót), elsősorban a számomra kedves / általam is olvasott alkotók műveivel, amik kedvenc színemben pompáznak. íme, a ZÖLDségek.
(Képként nem sikerült kimentenem, ha valaki tud segíteni, szívesen veszem :))

Állatkert, 2010

Mint ahogyan előrejeleztem, ma állatkertezni voltunk, nekiindultunk, nem jött közbe más program, és az idő is kedvező volt, legalábbis Pesten, a Városliget környékén (itthon állítólag eléggé esős volt az egész nap). Kellemes nap volt, kellemesen elfáradtunk, sokat sétáltunk, láttunk sok szép és aranyos állatot és sok szép növényt. De beszéljenek helyettem inkább a képek.

Játék


Egy bájos teremtmény


Óriásbébi


Vissza a gyerekkorba :)


Cogito, ergo sum


Szeretet


Finom falatok


Zivatar után


Hortenzia


Fürdés után

Pihenés

2010. június 25., péntek

Nem tűntem ám el

Tudom, már egy hete nem írtam, nem mintha időm nem lett volna rá, inkább az erő és az energia hiányzik, azért a meló elég sokat kivesz belőlem, otthon + inkább már csak arra használom a gépet, hogy olvassam a többiek blogjait, + filmet (grace klinika minden mennyiségben!) nézzek, ja, és gyöngyöt fűzök, főleg memóriákat. de van 1-2 régebbi dolog, amit tudok majd mutatni, ígérem, délután/este erőt veszek magamon, és jövök újra, most már képekkel.

Hétvégén pedig - ha minden úgy alakul, nincs rossz idő, nincs más program - anyukámmal és mamámmal megyünk Pestre az állatkertbe, azt hiszem, ez az egyik dolog, amiből nem lehet kinőni és nem lehet megunni. Legalábbis számomra. (egy másik ilyen dolog nekem a hintázás, de nem mintha ennek most különösebb jelentősége lenne, csak úgy mondom :)) Azt hiszem, majd az állatkert után is jövök képekkel!

2010. június 17., csütörtök

Happiness

Továbbra is egészen jó napjaim vannak mostanában, bár a héten nem alkottam különösebben, viszont a hétvégén elkészültem a Susu által megrendelt karkötővel, egy fehér alapon kék és zöld kockás nyári ruhához, de azért a korábban mutatott kék memória-karkötőmhöz hasonlót. Vettem újabb gyöngyöket is, hogy több legyen a lehetőség, végül több fehérrel és zölddel dolgoztam, szerintem igazán friss és üde lett a végeredmény, íme:


És mivel vettem nagyon szép zöld árnyalatú teklákat is, úgy gondoltam, a karkötő mellé készítek még egy egyszerű, de mutatós meglepetés-fülbevalót is, így egy szettet postáztam Susunak, bízva abban, hogy elnyeri a tetszését.


Amíg nem ért oda a csomag, és nem kaptam visszajelzést, nagyon izgultam, hiszen ez volt az első "hivatalos" megrendelésem, az első alkalom, hogy valaki vásárolt tőlem, és nem is úgy, hogy egy már bemutatott ékszert, hanem "látatlanul", rám bízva a dolgot, hogy még csak nem is látta egészen addig, amíg ki nem bontotta a csomagot. De szerencsére sikert arattam az ékszerekkel, annyira jól estek Susu kedves szavai, hogy ha nem haragszotok, nem azért, hogy menősködjek (hol vagyok én még legtöbbötökhöz képest?!), csak mert nagyon boldog vagyok, bemásolom Susu e-mail-jének ide vonatkozó részét, csak úgy örömködésképpen: "Nagyon nagyon szépen köszönök Neked mindent! Gyönyörű a karkötő és a meglepetés fülbevaló egyszerűen hihetetlen! Ennél szebbet el sem tudok képzelni! Nagyon boldoggá tettél!" És képzeljétek, még azt is írta, hogy biztosan fog még tőlem rendelni! :):):) Happiness!

Én is szert tettem néhány szép és különleges ékszerre a héten, Meskán szereztem be Judittól néhány kedves medált, és mivel nem fotóztam még le őket, ezért linkelek: van pillangós, + még egy pillangós, végül pedig egy koktélozós. Szépek!
És sikerült Jucii-val is taliznom, tőle is csodaszép ékszereket vettem/kaptam, vagyis a gyűrűre lecsaptam, mellé pedig kaptam egy lila virág-lenyomatos fülbevalót is! Először nem tudtam, mennyire fogunk összebarátkozni, én és a bedugós füli, mert mostanában nem igazán ilyeneket hordok, hanem hosszú lógósokat, de nyugi Jucii, mióta beraktam a fülembe, tart a szerelem! :)


Ja, és még valami szintén kreatív a végére: júliusban megyek Cleo-hoz drótot hajlítgatni! Nagyszerű hölgy ő is, a Pecsás kiállítás-vásár után, ha jól emlékszem, már említettem, mindenképp nézzétek meg a honlapját, csodákat készít! Kíváncsi vagyok, egy nap alatt mit tudunk elsajátítani az ő tudásából! De már nagyon várom!

2010. június 10., csütörtök

Sunny

Ma egészen jó napom volt. A melóban is elég sok kreatív dolgot csinálhattam, nem is volt különösebb stressz. Ráadásul ma megkaptam az első olyan megrendelést, mely szerint valaki vásárolni szeretne tőlem! mert beleszeretett a korábban bemutatott Blue memória-karkötőmbe :) szóval most nagyon boldog vagyok emiatt, köszi, Susu! :))) Már nagyon tervezgetem a tiédet is, vásároltam hozzá, kaptam ugyanolyan színes drótot is!
És amit mutatni akartam, elkészült egy újabb memória, ő is szintén saját, de szívesen készítek hasonlót, ha valakinek megtetszik! ;) Sunny - a név már akkor megvolt, amikor még csak az agyamban alakult a karkötő képe. Ő az:


Igazi nyári színek, napsütés, forróság, amilyen a mostani időjárás is. :) Egyébként azt hiszem, sok hasonló fog még kikerülni a kezeim alól, még régről (az iskolás, kisállatfigurákat-fűzős időszakomból) van 1 halom gyöngyöm, és azt hiszem, ez most egy nagyon jó felhasználási módja a maradékoknak. :)
Vicces, mert a név már ott motoszkált a fejemben, amikor FércJutka megírta ezt a bejegyzést. Jó dal, keresgéltem, úgy tűnik, elég sokan elénekelték, én egy csajosabb verziót választottam:És még 1 kis színfolt így a végére, amíg tervezgettem ezt a bejegyzést, ezt a látványt vettem észre, az ablakomból kinézve:

2010. június 7., hétfő

Blue

Készen is lettem az új memória-karkötőmmel, rájöttem, hogy azért nem kis meló egy ilyen tízsorosat összeállítani, de elégedett vagyok a végeredménnyel. Kéket fűztem kékkel, + kicsi fehérrel, zölddel a változatosság kedvéért, és kár, hogy barnának látszik az, ami nem is az, hanem olyan színjátszós, mint a játékra felajánlott fülim gyöngyei. És néhol stopperekkel megállítottam a gyöngysort (ilyet is először használtam), hogy érvényesülhessen a memóriadrót nagyonszép türkiz színe. Remélem, azért az esti lámpafényes fotó nagyjából visszaadja :)

2010. június 6., vasárnap

Gyereknap

Számomra ez a hétvége volt a gyereknap, valahogy úgy jött ki a lépés, hogy nagyjából egész hétvégén egyedül voltam itthon, szóval azzal foglalkozhattam, amihez kedvem volt. Pénteken is már kicsit így éreztem magam, meló után volt 1 kis szabadidőm, lett belőle ruha- és kreatív vásárlás, szóval sok új alapanyag, amiknek már el is kezdtem a felhasználását.
A hétvégém alkotással, pihenéssel, erkélyen napozással, főzőcskével, grace klinikával telt, nagyon kellemesen, munkára nem is gondoltam :) az alkotás része nagyrészt annyiból állt, hogy a játékom nyerteseinek összeállítottam a csomagokat, vagyis még megcsináltam, amit szeretnék küldeni az ékszerek mellé, hogy tudjak postázni - ezúton is bocsánat, csajok, hogy még csak most, egyfelől postára is nehezen jutottam el borítékért, és alkotni sem nagyon volt erőm esténként, de bízom benne, hogy a csomagocska, amit nagy szeretettel állítottam össze nektek, kárpótolni fog titeket a várakozásért. Holnap Timinek és Cirelinnek postázok, Toritextil-Vikivel még van egy cserénk, emiatt még ráérek, majd egyben küldök mindent, Csilla pedig még nem jelentkezett, és én sem tudom elérni őt... Ilyen esetben vajon mi a teendő?! :) És megalkottam az első memória-karkötőmet is, és már készül a következő is.

ez még csak 3soros, így bemelegítésnek, de másodikra már bátrabb voltam :) a következő 10soros, remélem hamarosan ő is készen lesz a bemutatkozásra.

Játékokra is jelentkeztem, Nasi nagyszerű ékszereket alkot süthető gyurmából, a nyereményt pedig kimondottan a nyertesre szabottan készíti majd el! Ja, és az ő esetében nem a muffinos-fagyis vonulatra kell gondolni, de az a jó ebben a kreatív-blog-világban, hogy kiderül, azonos alapanyagokból mennyire különböző dolgokat lehet kihozni. :)


Pumpkin-Anett zsugorkából készít nagyon szép és aranyos dolgokat, több kategóriában lehet nála játékra jelentkezni, én a mindenegyéb kategóriát választottam, de minden munkája csodaszép! Nézzétek csak:


És még egy játék így a végére, utólag beszúrva: kinema-üvegékszereket lehet kitölteni, cserébe csak néhány kérdésre kell válaszolni! :) hajrá!