2010. december 23., csütörtök

2010. december 22., szerda

Apróságok... és nem is annyira aprók

Szerencsére mostanában egy kicsivel több időm volt alkotni, és kedves kolléganőimnek hála megrendeléseket is kaptam. Azt hiszem, most inkább a képekre helyezem a hangsúlyt, csak néhány szóban, hogy mi micsoda :)

Készült még egy karácsonyi hangulatú fülbevaló, felkerült Meskára is, de lehet, hogy már neki is megvan a gazdája.


Táncoslányoknak, balerináknak, táncot szerető hölgyeknek ideális ez a fülbevaló:


Szarvasos memória-karkötő a zöld különböző árnyalataiban - olyan, mint az erdő... persze nem ilyenkor, télen... :) Vagy ha már úgyis tél van, akkor Rudolf, inkognitóban, piros orr nélkül :)


Kolléganőm számára készült ez a laza-alkalmi szett, fülbevaló, nyaklánc és karkötő. Elég munkás volt, de valahogy mégsem lett tökéletes, nem is a formájával van gond, hanem a megvalósítással, mert azóta több javítanivaló is akadt. de majd tanulok a hibákból :)


Ugyanezen kolléganőm fiának készült születésnapjára ez a matekzseni-óra, hát némelyik műveletet én sem értem, remélem az új gazdája érti és tetszik neki. :)



Ugyancsak a kolléganőknek készültek ezek a cicás fülbevalók, cicás karkötő, és a medál nélküli tekla karkötők is.



A lila teklákat saját magamnak fűztem, akár együtt, akár külön-külön is használhatók, mostanában eléggé "lilás" lettem. Látszik?! :)


2010. december 20., hétfő

Adventi kiruccanás Bécsbe

Nagyjából egy héttel ezelőtt egy kellemes napot töltöttem Bécsben két nagyon kedves és aranyos emberrel, kicsit hangolódtunk a karácsonyra, nézelődtünk, jól éreztük magunkat.(csak kicsit hosszú volt az utazás). A városban több karácsonyi vásár is van, pontosan nem tudom, mennyi, mi két helyen voltunk, a Schönbrunn-i kastélynál, és a városházánál. A kastély udvarán kisebb, barátságosabb vásár van, tele kézműves portékákkal, termésekből, üvegből, fából, papírból, mindenféléből láttam fantasztikus karácsonyi kiegészítőket. És néhány ötlet, amit akár itthon is el lehet készíteni:



Ünnepi kivilágítás szinte minden utcán volt, ahol jártunk, ott tényleg éreztem a karácsony közeledtét, amit itthon nem annyira... A városházánál van Bécs igazi karácsonyi vására, hatalmas forgatag, rengeteg ember (csomó magyar!), és itt is szebbnél-szebb áruk, hát lett volna miből vásárolni :) Természetesen a forralt bor egyik helyszínen sem maradhatott el, mindkét helyen nagyon finom volt, és a kirándulás emlékét őrzik a bögrék is, amiből ittuk ezeket a finomságokat!







Karácsonyi ajándéklánc - amit én kaptam

Mint az előző bejegyzésben is írtam, részt vettem Nóri játékán, ahol a szerencsén múlt, ki kitől kapott karácsonyi ajándékot. A sors (vagyis Nóri keze) úgy hozta, hogy én Monától kaptam csomagot, aminek nagyon megörültem. A fő ajándék egy nagyon fini ajakápoló, amit azóta már nagyon lelkesen használok, valamint volt még a csomagban egy kis mobilfityegő, ami valószínűleg a kulcscsomómra kerül majd, egy finom tea, és három aranyos kis gomb, amiknek még nem tudom a sorsát, de biztosan jön majd valamilyen ötlet az ő felhasználásukra is!


Ezúton is köszönöm a csomagot Monának, és a játéklehetőséget Nórinak!

2010. december 9., csütörtök

Karácsonyi ajándéklánc

Nórinál jelentkeztem még korábban egy karácsonyi ajándékozós játékra, aminek holnap lejár a postázási határideje, ennek megfelelően már ma el is indítottam a csomagomat, amit én küldök. A játék ajándéklánc-szerűen működik, Nóri kihúzta a neveket, hogy ki kit ajándékoz meg, de mindenki csak annak a nevét kapta meg, akinek ajándékot készít, így az egyelőre rejtély, hogy én kitől várok csomagot. :) Bár azt hiszem, bárkitől is fogok ajándékot kapni, nagyon boldog leszek! :) Izgatottan és kíváncsian várom. :)
Egyébként itt az én csomagom, inkább több apróságot készítettem, mint egy nagyot, van benne mindenféle: ablakmatrica éneklő jegesmacikkal, fenyőfás hűtőmágnes, gyöngycsillag, gyöngyfüli és egy karácsonyi koszorús ajtó- vagy akármi-dísz, az újrahasznosítás jegyében, CD-lemezből. :) Emellé egy kis karácsonyi édesség, és néhány filter finom tea is dukál, remélem a leányzónak tetszeni és ízleni fog minden, amit nagy-nagy szeretettel küldök.


2010. december 8., szerda

Adventi készülődés

Hahó!
Tudom, hogy nagyon-nagyon régen írtam már, de most is kb. leragadnak a szemeim a fáradtságtól, úgyhogy most főként csak képeket mutatnék, kevés kommentárral. :) Az előző bejegyzésben mutatott téli fülire hamar le is csapott legjobb barátnőm egyik egyetemi barátnője, de a lenti fülinek még gyorsabban lett új gazdája. Amint elkészült, feltöltöttem Meskára, másnap reggel pedig már meg is vették! :) Virult a fejem.


Ez már megrendelésre készült, egyik kedves kolléganőmnek, annyi kérés volt, hogy hópelyhes-hógolyós legyen, szerintem egész pofás kis fülbevaló sült ki a dologból :)


Az idei évben a kollégáknak hűtőmágnest hozott az én Mikulásom, tőlem szokatlan módon ezek már két héttel az átadás előtt készen vártak új gazdáikra. Néhányan nem a kollégáim közül találtak maguknak gazdát, hanem máshoz költöztek/költöznek, de lehet lesz még 1-2 darab, aki még felköltözik Meskára is.


Ajtódíszek is készültek az adventi előkészületek jegyében, kis egyszerűek, de azért ezek is tetszést váltanak ki a legtöbb emberből. :)


A végére pedig két pár cicás füli, amit két nagyon kedves kolléganőm kapott, amolyan csakúgy-ajándékként.



Tervek, elképzelések vannak még, csak nem biztos, hogy karácsony előtt lesz időm/erőm megvalósítani őket, lehet már a tavaszi dekorációban kellene gondolkodni, arra talán még időben vagyunk :)