2010. november 14., vasárnap

Egy jó kis nap :)

Tegnap volt a kézműves kiállítás a PECSÁ-ban, ahova végül anyukámmal mentem, és egy igazán jó kis nap lett belőle :) Rengeteg csodaszép dolgot láttunk, naná, hogy már a karácsony jegyében.
Elég sok időt töltöttünk a kiállításon, voltak kint olyan alkotók, akiknek eddig is eltévedtem néha a blogjára, pl. Rita üvegékszereit is megcsodálhattam, és van olyan is, akit biztosan követni fogok ezután: Enikő drótékszerei egyszerűen csodálatosak... :)
Persze Cleo is csodaszép dolgokkal készült erre a kiállításra, én ezúttal ezt a lila-ezüst szettet készítettem nála. Sajnos nem lett tökéletes, de mostanában nem nagyon van időm a drótozásra, így nyár óta nem igazán gyakoroltam, amit tanultunk nála. A végeredmény most ilyen lett:


Aztán próbálkoztam a tűzzománccal is, nagyon jó kis technika, nagyon állat dolgokat lehet kihozni belőle, de sajnos nem feltétlenül az a kategória, aminek az ember olyan egyszerűen nekiáll otthon is... Én most egy medált készítettem, karcolásos technikával, íme:


A következő medál, ha minden igaz, 3D-s akrillal + különböző (szerintem műkörömhöz is használt) csillámokkal készült műanyag alapra, a kivitelezés itt sem lett teljesen oké, de a mintával elégedett vagyok:


Szerencsére találkoztam Erikával is, és ha már ott voltam, leültem hozzájuk is, gyöngyöt fűzni. lelkes voltam, de féltem is kicsit, mert utoljára kb. általános suliban fűztem úgy komolyabban, amikor menő volt mindenféle állatfigurát gyöngyözni. Azóta inkább csak egyszerű karkötőket fűztem, vagy egészen más formában használtam a gyöngyöket, mert azért 1 memória-karkötő elkészítéséhez nem kell különösebb ügyesség, csak kreativitás, hogy egyedi darabok szülessenek. De most megjött a kedvem, hogy hasonló dolgokat megpróbáljak én is elkészíteni, mint amiket Eriéknál láttam. Most egy bogyót tanultam + fűzni, ami egyébként nagyon egyszerű dolog, csak rá kell érezni a logikájára :) Fülbevalót gyártottam belőle:


Aztán találkoztam még Susuval is, vagyis ő ismert fel fénykép alapján, jó, hogy azért itt a kreatív blogos világban ennyi kedves ember van, akikkel személyes találkozáskor is jól esik néhány kedves szót váltani. :)
És ha már vásár, fel is töltöttem a készleteimet, készülve kicsit az ünnepi hangulatra, + egyébként is - gyöngyöket és tibeti ezüst kiegészítőket vettem elsősorban, amiket nálunk sajnos nem nagyon lehet fellelni, max 1-2 fajta szokott lenni a boltokban. Szerzeményeim:


Készülve a közelgő karácsonyi hangulatra, már készült is egy fülbevaló a most vásárolt alapanyagokból, mindjárt felteszem Meskára is, hátha megtetszik valakinek. Ő az:

2010. november 11., csütörtök

PECSA - remélem alkotok végre...

Hétvégén újra PECSA és Kézműves Kiállítás és Vásár, remélem, tudok menni most is, bár még kétséges, hogy kivel… de mindenképpen szeretnék, annyira jók szoktak lenni. Kedves eladók és kézművesek vannak, akiknél ki lehet próbálni a technikákat, vásárolni hozzávalókat, ötleteket gyűjteni az ünnepi előkészületekhez, amire már szükség is van. Amúgy jó lenne találkozni azokkal a kedves alkotókkal is, akikkel már korábban sikerült összeismerkedni, Cleo-val, akinél nyáron még drótot tekergetni is voltam (azóta sem vettem rá magam ennek gyakorlására...), vagy Erikával, akivel meg pont Cleo-nál találkoztam... Itt éppen két alkotás között nézelődtem egy kicsit Cleo gyönyörű ékszereinél, és vártam, hogy barátnőm is befejezze élete első drótékszerét. :)

Amúgy mostanában nagyon nincs időm, erőm alkotni, pedig ötletek már vannak a fejemben, csak meló után kb. arra vagyok képes, hogy üljek a monitor előtt, megcsodáljam, hogy a többiek milyen szépségeket alkotnak, vagy nézzek valami filmet / sorozatot, amin nem kell túl sokat gondolkodni... amúgy most új szerelmem az Így jártam anyátokkal című sorozat, ami az őszi szünetnek és a szabadságnak hála nem fog túl sokáig tartani, mert nagyon gyorsan haladtam vele...

A sulikban múlt héten volt ugye az őszi szünet, én ennek örömére kivettem a szabit, bár túl sok időm így sem volt alkotni, munka is akadt + a program is máshogy alakult, pedig úgy terveztem, hogy csinálok 1-2 dolgot, de volt helyette pesti kiruccanás barátokkal, mozizással, bulival, + punnyadás otthon, de még csak a gyöngyeimet sem vettem elő...

Talán majd a kiállítás után tudok mutogatni 1-2 dolgot! :)