2010. április 28., szerda

Ékszerek, játék, ZZzzzz (elalszok...)

Kicsit fáradt vagyok, bár azért még van kedvem blogolni, de lehet, hogy most inkább csak a tényekre és a képekre fogok szorítkozni. Először is: újra JÁTÉK van JUCII-nál, aki 100. bejegyzést, 50. rendszeres olvasót és nemsokára blogszülinapot ünnepel. Ezúton is gratula Neki! :]

Érdekes egyébként, mert én alig három hónapja írom a blogom, de ez már a 49. bejegyzésem, ehhez képest most így furcsának tűnik, hogy mások 100-hoz mennyi idő alatt érnek el, persze nem mondom, hogy nekem ripsz-ropsz itt lesz a "jubileumi" bejegyzés, mert bármi lehet, vagy alakulhat bárhogy a kedvem, a feladataim. Azért persze úgy könnyebben összegyűlik a közel félszáz, ha csak linkelem a többiek játékát (vajon nekem lesz félszázas?!) + gondolkodom az időjárásról + a hangulatomról, nem mindig (csak) a kreatív alkotásaimról írok...
De most tudok mutatni újdonságokat is, előbb 1 zsugorka kézilabdázós fülbi, egy hozzám hasonló sport-rajongó hölgyeménynek készült névnapjára, tegnap kapta meg, ezért nem mutattam előbb. Szerintem igazi csajos-tinis lett a színeivel, és a szívecskékkel, remélem az új tulajdonosának is tetszik! És még a dobókockás fülbit is megkapta ajándékba.



Aztán készült még nemrég 1 gyöngyös-drótos karkötő is próbálkozásként, szerintem így elsőre nem is lett rossz. Vidám, tavaszias, pillangós.


2010. április 24., szombat

Játékok és fülbevalók


Mostanában megint jelentkeztem 1-2 játékra, sajnos épp az előbb néztem, Toritextil-Vikinél nem nyertem, remélem előbb-utóbb végre rám is mosolyog egyszer Fortuna :) Akikhez most jelentkeztem:

JANDÓ és JULCSI

Jandó játékán gombos-horgolt csatot és kitűzőt lehet nyerni, nagyon szépek, biztosan szívesen viselném én is a hajamban valamelyiket! Julcsi többféle varrományát bocsátotta játékra, szép dolgokat készít nagyon, táskamániásként én a fekete-pink kockás táskára pályázok ezúttal.
De ha már játék, akkor örömre is van okom, mert Tiffany-Andinál tart már 1 ideje egy jópofa piros-pontos játék, jönnek a kérdések, aki jól válaszol, az pontot kap, és így kell őket szépen gyűjtögetni, a 10. pirospötty után pedig érkezik egy tiffany-s meglepi-ajándék Anditól! Péntek este pedig megszereztem a 10. pöttyömet, úgyhogy most nagyon kíváncsi vagyok, és izgatottan várom, hogy milyen szépséget kapok majd Anditól! :) Érdemes egyébként benézni hozzá, nagyon szép dolgokat készít, és a játékba is folyamatosan be lehet csatlakozni! ;) Látatlanul mondom, megéri!

És hogy azt is lássátok, hogy én sem csak a munkával foglalkozom (mondjuk így sem haladok eléggé...), mutatom a két legutóbbi fülit, amit alkottam, a dobókockás végülis nem nagy munka, a másik meg még igencsak kísérletezgetés, ha már lesz drótom, több szabadságom lesz ilyen téren.


Tegnap még készült 1 karkötő is, szintén kísérletezgetés kategória, gyöngyös-drótos, fotó még nincs róla, valahogy mindig marad valami pótolnivaló :) De a melóban is bőven van mit pótolnom, úgyhogy megyek is! További szép hétvégét mindenkinek! Remélem, most már marad ez a szép idő, mint ami ma is volt! :) Olyan kellemes volt!

2010. április 21., szerda

Áprilisi hullámzások

Nem csoda, ha az ember hangulata ingadozik, ha ennyire bolondos ez a tavaszi idő... egyszer fent, máskor lent, és akkor általában nagyon lent. a mai napom nagy része inkább ebbe az utóbbi kategóriába tartozott, az úgy eléggé el tudja rontani az ember hangulatát, ha már reggel 8 előtt felb*sszák az agyát - már bocsánat a kifejezésért... és ez a rossz érzés nem is nagyon akart elmúlni, csak ültem a feladatok fölött, de azok csak nem akartak haladni.
Szerencsére itthon már jobb kedvem lett, megnéztem a tv-ben az egyik régi-új kedvencemet, A nagy házalakítást, szeretem, mert kreatív, mert megható, mert kedves, mert olyan emberekkel tesznek jót, akik szintén nagyon sokat tesznek egy adott közösségért, háttérbe szorítva saját szükségleteiket, akiknek az jelent örömet, hogy másoknak segíthetnek. szóval ez mindig feltölt szellemileg, lelkileg, erre ma nagy szükségem volt. Itthon azért kicsit sikerült haladnom a munkával is, csak bent olyan rossz, hogy bizonyos feladatok függnek másoktól is, akiknek szintén számos dolguk van, és így nehéz haladni... :( aztán ez is olyan, mint a hullámvasút, egyszer jobban aggódok ezek miatt, máskor kevésbé, de sajnos olyan típus vagyok, hogy ezeket a gondokat teljesen elfelejteni nem tudom, mindig motoszkál valami az agyamban, csak ritkán tudok elfelejtkezni a gondokról, akkor sem túl hosszú időre. sajnos (?) nagyon lelkis tudok lenni, néha nagy szükségünk lenne erre... :)
De azért hogy jót, szépet is írjak nektek, kaptam egy ismerősömtől nagyon szép képeket, állítólag ezek voltak a legjobbak azok közül, amik a tavalyi évben keringtek az interneten. Párat ide is beszúrok, de itt végignézhetitek mindet! :)

Legjobb városfestészet


Legjobb "Ember" kép


Legjobb emberi tájkép


Legjobb városkép


Legjobb belső természetfotó


Legszebb tájfotó


Kreatív dolgokról nem nagyon számoltam be mostanában, 7végén készült 1 zsugorka medál, de valószínűleg ajándék lesz belőle, úgyhogy inkább nem mutatom egyelőre :) Aztán most, amikor írni akartam, hogy nem jön az ihlet, gyorsan "összedobtam" 1 fülbit, majd mutatom, mi készült így nagy hirtelen. Azt hiszem, kellene vennem 1 halom drótot ékszerkészítéshez, így a rövidke szerelőpálcákkal néha úgy érzem, korlátok közé vagyok szorítva... remélem hamarosan eljutok a kreatív boltba, biztos tudnék megint pénzt költeni... :]

Na, azt hiszem, most ennyi, remélem nem csacsogtam túl sokat. :) Legyetek jók!

u.i.: örülök, hogy lassan, de azért növekszik a "követőim" száma is, köszönöm mindenkinek, aki úgy érzi, érdemes rendszeresen benézni hozzám! lassan pedig félszáz bejegyzéshez érek, pedig még csak kb. két és fél hónapja "fárasztalak" titeket :) azon gondolkodom, játsszunk-e ez alkalomból, vagy hagyjam meg ezt még későbbre... majd kiderül. :)

2010. április 17., szombat

Játék


ezúttal Vikinél. Érdemes benézni hozzá, ezt a táskát, és még 3 másik fantasztikus ajándékot lehet megnyerni. A játéknak több apropója is van, a rendszeres látogatók és a látogatottság száma is igen szép kerek számot ért el, amihez persze ezúton is gratulálok Vikinek. Én erre a táskára hajtok a játékban, ami egyrészt meglepő, mert fülbi-mániásként mégsem a cuppantott fülit szeretném most mindenáron, másrészt viszont a táskákért is odavagyok, és ez tényleg nagyon édes kis darab :)
Amúgy egy csereüzlet is alakulóban van Vikivel, boldog vagyok, mert a múltkori, "zene füleimnek"-fülbevalóm annyira megtetszett neki, hogy készítek majd neki is egyet, cserébe pedig lesz egy igazi toritextiles kitűzőm! :) csak még nem tudom, mikor lesz bármelyikből is valami, mert egyelőre mindketten nagyon határozottak vagyunk az elképzelések tekintetében... de majdcsak összehozzuk előbb-utóbb, mit is szeretnénk pontosan... :)

Zene, tánc, munka, betegség


Már a címből is látszik, hogy megint eléggé vegyes posztot fogok írni, de hát ilyen az élet :) Munka továbbra is eléggé stresszes, nagy a feszültség, ezt sokszor még elég nehezen tudom kezelni... Persze munka közben azért néhány percet kell beszélgetni, csacsogni a kollégákkal, úgysem tud az ember 8-9 órán keresztül folyamatosan koncentrálni a feladatokra, de azért ez teljesen nem oldja fel a feszkót... persze most hétvégére is hoztam haza munkát, remélem azért rá is tudom venni magam arra, hogy foglalkozzak velük. viszont valami megfázás-féle is kijött rajtam, ennek mondjuk nem nagyon örülök, a torkom nagyon fáj már 1 ideje, leginkább ez zavar. + az időjárás, ami nem nagyon szeretne tavaszodni, legalábbis ez a folyamatos eső nem igazán tetszik. mondjuk ma kicsit vidámabb a helyzet, szépen süt a nap, de sajnos nem sokáig ígérnek ilyet...

Persze azért jót is írok, anyával tegnap (megint) színházban voltunk, a Presidance Company Hungarythm című produkcióját néztük meg, hát teljesen le vagyok nyűgözve... mutatok videót is a csapatról, leírni úgysem tudom eléggé... népi zenei és táncos alapok, egy kis szteppes, de ez nagyon mai formában, mindenki kicsit a saját stílusában, színes, UV-fényes, stroboszkópos, artistás, bohócos, vicces, könnyed, élőzenés, mókás, és nagyon profi. Igazi élmény volt! :) Egyértelműen vastapsos.






És hogy valamilyen szinten kapcsolódjak a korábbi bejegyzéseim zenei vonatkozásaihoz is, valahogy népzenei témában nem maradhatott ki a Csík Zenekar sem, van olyan előadás, ahol Csík János hegedül élőben, ezt most nekünk nélkülözni kellett, de a zenéjük nagyon is jelen volt. A produkcióban a Quimby-feldolgozásukkal kaptak helyet, ami nekem mindkét változatban nagy szerelmem, a hozzá készített koreográfia is szívfájdítóan gyönyörű volt... Sajnos a tánc eleje lemarad a videóról, de a hangulatot így is átadja:



Hát, azt hiszem, mára ennyi egyelőre, azt hiszem, ideje nekiállni valami munkának is... Kellemes hétvégét mindenkinek, kreatív, hasznos időtöltést! Ja, és aki tudja, használja ki a jóidőt is! :)


2010. április 13., kedd

Vegyesen

Sok dolog kavarog a fejemben a tegnap esti bejegyzés óta is, és sajnos nem feltétlenül vidámságból. Tegnap olyan dolog történt a városunkban, amiről eddig azt hittem, csak valahol máshol történhet meg, bár amennyire tudom, nálunk is volt már hasonlóra példa. A hideg futkos a hátamon, mióta tegnap elolvastam ezt a főcímet: Halálra szúrtak egy fiatalt Dunaújvárosban!. Mondom, mi van?! Azért ez nagyon durva... Persze, erre is lehet azt mondani, hogy az élet megy tovább, mert mennie kell, de elképzelni sem tudom, ezek után a család, vagy a barátok, osztálytársak hogyan érezhetik magukat ma... Nem ismertem a srácot, de azt hiszem, hogy ez egy olyan tragédia, ami mindenképpen borzasztó...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Na jó, valami teljesen más: rátaláltam egy újabb blogra, Niki most ismerkedik a gyurmázással, és máris játszani lehet nála, meglepi-ajándékokért :) Gondoltam, egy próbát megér a dolog. Egy újabb színfolt a gyurmások között, aki úgy tűnik, más stílusban fog alkotni, mint amivel eddig én találkoztam. Eddig nagyon sok szép alkotást láttam a csajoktól, muffinok, gyümölcsök, édességek, rengeteg finomság, mindenkinél persze a saját ízléséhez, stílusához alakítva, Niki pedig egy kicsit "deszkás", "alter" stílusban alkot, legalábbis az alapján, amiket eddig megmutatott magából. Aztán majd kiderül. Kíváncsian várom. :)

És természetesen örömmel köszöntöm a Legjobb Barátnőmet a rendszeres olvasóim között! Dóri, remélem ti is belevágtok a blogolásba a (nem is olyan) messzi Németországban, hogy követhessük a kinti életeteket és erasmusos kalandjaitokat! :) Puszi Nektek!

És szép napot kívánok Mindenkinek, és hogy lássátok meg az élet apró örömeit is! :)

2010. április 12., hétfő

Zene füleimnek

Eléggé vegyes bejegyzést írok most szerintem, de valahogy a zene mégiscsak központi szerepet játszik. Timihez csatlakozva megjegyzem, hogy a tegnapi nap a költészet napja (is) volt, a választások mellett erről kevesebb szó esett. Azért ezen nap apropóján beszúrok egy videót, tegnap találtam Facebook-on, nagyon tetszett :) vicces, jópofa, ja, és nem utolsó sorban Quimby! :)


Zsugorkáztam is a hétvégén, ebből most 1 fülit mutatok, a másik ajándékba készült, azt még titkolnám 1 kicsit :) ez viszont kis vidám, kottás-violinkulcsos, szerintem aranyos lett. Lehet megtartom magamnak, még egyelőre bizonytalan a sorsa.

Amúgy mostanában sem felhőtlen az élet, több ismerősöm is kénytelen átélni valamelyik rokona elvesztését, + az is szörnyű, hogy erőtől és élettől duzzadó embereket dönt le a lábáról valami szörnyű betegség... kegyetlen tud lenni az élet (és a halál), az biztos...

Na jó, próbálok azért pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, mert vannak szép és kellemes dolgok is, csak sokszor annyira nehéz felhőtlenül örülni. sajnos.

De hogy valami tényleg jót is írjak ide a végére, Nóri újabb játékot hirdetett, ahol ráadásul a blogján látott fantasztikus dolgok közül mindenki kiválaszthatja 3 kedvencét, arra az esetre, ha rámosolyogna a szerencse. Játékra fel, érdemes körülnézni Nórinál!

2010. április 10., szombat

Szépségek Rékától


Szerdán kapta
m meg a csomagot (de csak most jutottam el a fotózásig), amiben azok a szépségek érkeztek hozzám, amiket Reycától rendeltem, a féláras bolondok-napi akcióban :) Még ha a játékon nem is nyertem, az újabb vásárlás mindenképpen jó ötletnek bizonyult, mert nagyon-nagyon szép dolgokat kaptam megint, és amilyen kedves lány Réka, megint csomagolt a megrendelt ékszerek mellé olyat is, amit csak úgy kaptam. :) Tehát ha úgy vesszük, valamit mégis nyertem a dolgon :)
Eredetileg a rózsaszín gyöngyös fülbi + nyaklánc szettet, a zöldköves gyűrűt, és a világoszöld medálos láncot kértem, és kaptam ajándékba a kék memória-karkötőt a bálnás fityegővel :) az is iszonyat aranyos! ezúton is nagyon-nagyon köszönöm a csomagot, + azt a finom, fűszeres teát is, ami még szintén az ékszerekkel érkezett. Egyébként a csomag a munkahelyemre érkezett, és a kolléganőknek is nagyon tetszett a csomag - jól jön kikapcsolódásként 1 kis ékszernézegetés, + a buborékos boríték sem utolsó szórakozás, a kolléganők erre is előszeretettel csapnak le :) Még egyszer köszönök mindent, remélem egyszer meghálálhatom majd valahogy! Ilyenkor annyira örülök, hogy néhány hónappal ezelőtt elkezdtem olvasni ezeket a blogokat, ezáltal pedig ennyire kedves és tehetséges embereket ismerhettem, ismerhetek meg! :) Csak titokban remélhetem, hogy valaki rám is így gondol :)

Utolsó pillanatban


még én is jelentkeztem Évi játékára. Ő is nagyon szépségeket alkot! :) Hátha... Valamikor csak fogok én is nyerni valamilyen játékon :)

(Szolgálati közlemény: az oldalam előző számlálója eléggé meghalt, szóval most tettem fel újat, olyan nagyjábóli kezdőszámmal...)

2010. április 9., péntek

Ma este

nem megyek sehova, pedig... ma volt Quimby, mostanság pedig Frenk lép fel itt a városban, zenés verselés, verses zenélés, költészetnap, nem mindennapi előadások, és mégis itthon ülök a laptopom mellett. Quimby iszonyat jó lett volna, de mire kiderült, hogy kivel tudnék menni, már nem kaptunk rá jegyet, bármilyen lelkesek is voltunk, Frenkre + nem igazán akadt jelentkező, nem-szeretés és tanulás + hasonlók miatt, szóval max. marad az itthoni zenehallgatás. Pedig jó lett volna.
Frenket is nagyon bírom, nem hétköznapi figura, az biztos. Ez a szeretet még valahol a gimis évek Hiperkarma-korszakában gyökerezik, azóta pedig újjászületett a Budapest Bár kapcsán, amihez végülis a Quimby-rajongásom is köthető.
Arra gondoltam, végezetül megosztok veletek egy zenét, belinkelek 1 Frenket, de amit akartam, sehol nem találom... :( kárpótlásul lesz dalszöveg, bár zene nélkül nem az igazi. Meg nem is feltétlenül vidám, de kell ilyen is. Ízelítőt pedig találtok itt, és a honlapján is - hátha valakit érdekel. A Quimby-t pedig nem kell magyaráznom, ugye?! :)


Frenk : Ma este

Ma este nem megyek sehova
Pedig felejtőt nyomnék az agyamba
Felejteném a hideg szobát
A rohadt fákat a tél szagát

Ma este nem megyek sehova
Pedig felejtőt tolnék a torkomba
Felejteném az emlékeket
Eljegyezném az életet

Inkább itthon maradok
És nézem a négy falat
Aztán fülembe kattog az űrvonat
Jobb most nekem így
Jobb most neked így

Ma éjjel nem megyek sehova
Pedig felejtőt tolnék az agyamba
Felejteném a tarka tavaszt
A fáradt őszt a csaló nyarat

Ma éjjel nem megyek le oda
A barátok nem húznak sehova
Pedig felejteném azt a szennyes lelket
Ami benned van és dédelget

Inkább itthon maradok
És nézem a négy falat
Aztán fülembe kattog az űrvonat
Jobb most nekem így
Jobb most neked így

Meglátni a jót :) + díjat kaptam

Az nagyon fontos, minden szituációban :) Továbbra sem vagyok a toppon, lelkileg és fizikailag sem, bár gyanítom, ez a kettő erősen összefügg... De azért vannak olyan pillanatok + dolgok, amiknek lehet örülni + később erőt meríteni belőle. Mindig vannak problémák, jönnek gondok, nehézkes feladatok, de vannak pozitív hatások is, csak meg kell találni őket.
Voltam egyik barátnőmmel kutyát sétáltatni, ami jó volt, szép a Duna-part így tavasszal, + találkozni is jó volt, mert gimi óta azért nem tudunk olyan sokszor összefutni, szerintem a két kezemen meg tudom számolni, hogy egy évben hányszor szoktunk találkozni. De ez most jó volt.

Alkotni nem nagyon van erőm, energiám, és mivel egyelőre nem gondolkodom túlzottan az árusításban, rá sem vagyok kényszerülve. Egyedül egy pár zsugorka-fülbit rajzoltam meg, de még nincs "kisütve", szóval majd egyszer mutatom. Viszont Reycától megkaptam a vásárolt ékszereimet, ezúttal is igazi szépségekre tettem szert, és ha lesz szusszanásnyi időm, akkor majd fotót is készítek a kapott csomagocskáról. :) Ezúton is hatalmas köszönet érte!

JUCII-tól pedig kaptam egy újabb díjat, ami nagyon jól esett és meg is hatott kicsit, hogy született tehetségnek tart :) Nagyon-nagyon köszönöm!

Szabályok:
1. Ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül - rendben, megtörtént.
2. A logót kirakom a blogomba - szintén kipipálva.
3. A szabályzatot kirakom a blogomba - oké.
4. Megnevezek hat másik blogot, akiknek átadom a címet - hát ez már nehezebb feladat. Viszont nincs benne a szabályzatban, hogy olyannak nem lehet adni, aki már korábban megkapta.
- Réka
- Tiffany-Andi
- Nóri
- Toritextil-Viki
- Timi
- és vissza a feladónak: Jucii
Tudom, sok újat nem mondtam, szerintem mindannyian megkapták már, de én (is) az ő blogjaikat olvasom legszívesebben, az ő műveikben gyönyörködöm leggyakrabban. :) remélem ezzel nem szegtem meg semmilyen íratlan szabályt, hogy nekik ajándékoztam.
5. Kitöltöm a tesztet és kirakom a blogomba - akkor mindjárt ezt is megteszem.
6. Megnevezem,hogy kitől kaptam,és nagy színes betűkkel kirakom a blogomba - íme:

J U C I I


És akkor a teszt:

Név: Kiss Enikő
Becenév: Enci
Lakhely: Dunaújváros
Születési hely: Dunaújváros
Magasság: 164 cm
Névnap: szeptember 15.
Foglalkozás: oktatásszervező
Testvérek: van egy öcsém
Anyanyelv: magyar
Beszélt nyelvek: tanultam angolt és németet
Gyűjtemény: szalvéták, fülbevalók, ékszerek, táskák :)
Cipőméret: 35 - 36
Iskola: négy év általános, nyolcosztályos gimi, főiskola
Kedvencek: sorozatok, kreativitás, kézilabda, kávé, tea, barátokkal lenni, martini, napsütés, nyári zápor illata
Zsebpénz: olyan igazi sosem volt
Álom: szerelem, kellemes munka, önállóság, boldogság, utazás
Háziállatok: nincs

Még egyszer nagyon szépen köszönöm!

2010. április 5., hétfő

Kellemes Húsvétot minden kedves Olvasónak

és idetévedő látogatónak!


Remélem, mindenkinek jól, nyugodtan telt el ez a néhány nap, remélem tudtatok pihenni, kikapcsolódni.
Én már pénteken sem melóztam, így négy nap szünetem volt, de sajnos az agyamat nem tudtam teljesen kikapcsolni, elfelejteni a munkát, az esetleges problémákat. De azért jó volt ez a pár nap, sokat számított megint, hogy tudtam találkozni a barátokkal, akik igazán fontosak - ezek a találkozók arra mindenképp jók, hogy legalább arra a néhány órára az ember elfelejti a problémát, a munkahelyi stresszt, a veszteséget, szomorúságot, és tényleg felhőtlenül tud örülni, nevetni. Felidéztünk csomó régi történetet még a gimis időkből, nagyokat nevettünk - de azért én néha visszasírom ezeket + a fősulis éveket, hiába volt benne csomó negatívum + rossz dolog is, még mindig sokkal felhőtlenebb, egyszerűbb időszak volt :) szerettem.
Alkotni nem nagyon volt erőm az elmúlt napokban, elég nyúzottnak, fáradtnak érzem magam, de legalább néhány színes húsvéti tojást festettünk. Na azért nem volt akkora szám, vékony gyertyával rajzoltam némi mintát a tojásokra, azokon a helyeken nem fogta be a festék, szóval nem lett egyszínű, ennyi. Egyszerű technika, de látványos dolgokat lehet alkotni.

Játékokban egyébként eddig egyáltalán nincs szerencsém, hiába jelentkezek csomó helyre, eddig valahogy nem kedvezett a szerencse. De kárpótlásul múlt héten bevásároltam Reyca meskás boltjában, ahol féláras akció volt. Az ünnepek miatt még csak a piszkos anyagiaknál tart a folyamat, de biztosan élőben is csodaszépek a dolgok, hiszen az előző csomagban sem kellett csalódnom :) Előre nem mutatom, hogy mikre csaptam le, majd a megkapott csomagot igyekszem minél hamarabb fotózni!

Egyelőre ennyi, a csúnya idő ellenére kívánok még további szép napot, és hogy mindenki töltse kellemesen, hasznosan az ünnepekből még hátralévő néhány órát! :)